Tuesday, April 22, 2008

O freaking Connells

Jag har nog aldrig varit med om något så stört. Jag tyckte gårdagen var sjuk, men idag var nog snäppet värre. Okej.. Jag går till Dubliners på bestämd tid för att ta ett snack med Bogdan (managern). När jag kommer in på själva puben så ser jag att det är samma kille som igår som stod i baren, och eftersom att we hit it off så gick jag direkt till honom och snackade lite. Blev lite varm i kläderna. När han går för att hämta managern, kommer min crush gående emot mig med en vän. Jag känner att färgen i ansiktet får en tomatliknande nyans och klistrar på ett leende. Mötet gick över förväntan och jag rodnar fortfarande.

Iallafall, upp för trapporna kommer managern och ser väldigt allvarlig ut. "Helvete" tänke jag, "fortsätt le". Som igår så hann jag inte säga något, förrän han började rabbla alla arbetstimmar och lön. Sen går han mot dörren och säger bestämt "follow me!". Ner från barstolen hoppar jag och tar det på löpet efter.

Vi går runt hörnet och in på en restaurang, där han då säger "Wait here" och försvinner. Måttligt förvirrad sätter jag mig på en stol och lyder. Efter ett antal panikSMS till Therese och 25 minuter senare, kommer det fram en spansk äldre man. Han presenterar sig med ett namn jag inte kommer ihåg (befann mig i någon sorts dvala), men jag förstår att han är en viktig person för puben. Han började fråga mig några frågor på spanska, och jag svarade artigt så gott jag kunde och skrattade bort de fel jag gjorde. Sen började han helt plötsligt prata på engelska och då insåg jag att jag nyss hade blivit utsatt för ett test, om jag kunde klara mig på min spanska.
I guess I passed för från och med imorgon så är jag den nya servitrisen på O'Connells - baren som ligger vägg i vägg med Dubliners (de samarbetar)! WOHOO

Och nu när jag tänker efter så är det nog bättre att jag jobbar på O'Connells och inte på Dubliners, eftersom att Han jobbar där.

Therese är överlycklig att jag börjar arbeta på hennes gamla ställe. Jag gör exakt det hon gjorde i min ålder. Vilket får henne att låta som en gammal kärring, men mycket händer på två år. I'm walking in her shoes.

5 comments:

Anonymous said...

Flyt! Bra jobbat där, lycka till imorrn! :)

Pedrito said...

Grattis till jobbet :D !!!

Unknown said...

Grattis gumman! Jag visste att du skulle få jobbet!

Anonymous said...

gud vad kul!! jobb blir bra -pengar och folk!

Anonymous said...

Grattis till jobbet Mel! Även jag har fått utökade arbetsområde på jobbet, heldagar i posten samt jobba på brödet.. börja kl 06.30.. lagom sliten man kommer vara.. :P